Nu lukt het wel!
Menu
Ga naar de inhoud

Veel gestelde vragen (en antwoorden) over Breinlijnen

 
Is breinlijnen wetenschappelijk bewezen?
Breinlijnen is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten. Dit principe geldt voor alle elementen van Breinlijnen.  Voor Breinlijnen als geheel, dus als combinatie van alle principes, start binnenkort een onderzoek. Hiervoor zoeken wij nog deelnemers.

Welke uitgangspunten rondom ‘gezonde voeding’ gebruikt Breinlijnen?
Breinlijnen gaat uit van ‘De nieuwe schijf van vijf’ van het voedingscentrum.
 
Welke uitgangspunten rondom ‘voldoende bewegen’ gebruikt Breinlijnen?
Breinlijnen hanteert de allernieuwste 'Beweegrichtlijnen 2017' van de Gezondheidsraad.

Is Breinlijnen geschikt voor mij?
Ja, als je gelooft dat het mogelijk is je gedrag, je gewoonten, te veranderen EN als je de afgelopen periode al zelf kleine stappen hebt gezet om minder te eten en/of gezonder te eten en/of meer te bewegen.

Nee, als je gelooft dat je niet verantwoordelijk bent voor je eigen gedrag. Doordat je je vooral slachtoffer voelt zul je hoogstwaarschijnlijk niet in actie komen of bij de eerste tegenslag direct stoppen.

Ik ben al op mijn gezonde gewicht / streefgewicht. Kan ik toch profiteren van breinlijnen?
Gefeliciteerd! Je hebt een knappe prestatie verricht. Maar het moeilijkste moet nog komen: op gewicht blijven. Breinlijnen kan je daarbij helpen. Dezelfde breinprincipes die je helpen om af te vallen kunnen er ook voor zorgen dat je niet meer aankomt.

Mag ik ook Breinlijnen als ik medicijnen gebruik?
Waarschijnlijk wel. Breinlijnen is geen crash dieet, het tegenovergestelde zelfs. Maar ..... 'better safe than sorry', dus adviseren wij u bij medicijngebruik toch even je eigen (huis)arts te raadplegen. Mocht je heel veel afvallen, dan moet mogelijk de dosering van uw medicatie worden aangepast, omdat je nu eenmaal lichter bent geworden.

Wat kost Breinlijnen?
Dat hangt er vanaf hoeveel begeleiding je nodig hebt.

Met de belangrijkste principes van Breinlijnen, zoals je ze op deze site en op onze Facebook pagina vindt, kun je eigenlijk helemaal gratis Breinlijnen.

Vindt je het prettiger om meer te weten, koop dan simpelweg het boek of het e-boek. Voor € 14,95 ben je klaar. Klik hier om jouw exemplaar te bestellen!

Het gepersonaliseerde online coaching systeem verhoogt je effectiviteit enorm. Dagelijks krijg je tips en/of complimenten over je voortgang. Niet alleen tekstueel, maar ook met video's. Ook krijg je toegang tot extra handige downloads. Allemaal met als doel om je kans op succes zo groot mogelijk te maken. Normaal kost dit traject € 199,-, maar als je inschrijft voor 1 april 2018 betaal je nu slechts € 99,- i.p.v. € 199,-. Je kunt op elk moment starten na 1 januari 2018. Dat betekent dat als je nu gebruik maakt van deze super prijs je bijvoorbeeld begin januari kunt starten, op het moment dat jij kiest.

Heb je nog meer motivatie nodig EN een stok achter de deur? Voeg dan ook een persoonlijke coach, een zogenaamde 'Begelijner' toe (alleen i.c.m. het gepersonaliseerde online coaching systeem). Je hebt wekelijks contact met je Begelijner per telefoon, Skype of WhatsApp. Ook hiervoor hebben we nu een interessante actieprijs: tot 1 april 2018 betaal je slechts € 299,- i.p.v. € 599,-.

Wordt Breinlijnen ook vergoed door mijn zorgverzekering?
Sorry, nog niet. We zullen er alles aan doen om Breinlijnen bij zoveel mogelijk verzekeringen vergoed te krijgen. Helaas kan dat nog wel even duren.

Ik heb een partner en/of kinderen. Ben ik nu extra tijd kwijt om dubbel te koken?
Normaal gesproken niet. Met Breinlijnen ga je, zeker in het begin, vooral MINDER eten van wat je normaal ook al at.

Wat heb ik nodig om te kunnen Breinlijnen?
Het belangrijkste is natuurlijk een brein (grapje). Verder een weegschaal die op 100 gram nauwkeurig is. Het is ook wel erg prettig dat je weegschaal als je er drie keer op gaat staan ook drie keer hetzelfde aangeeft ...
Als je kiest voor het online gepersonaliseerde coachingssysteem dan heb je een computer, maar liever nog een smartphone nodig.

Zijn de recepten lekker en/of gezond?
Bij breinlijnen eet je gewoon wat je altijd at, maar wel minder. En wat lekker is, is voor iedereen verschillend. Daarom zul je bij Breinlijnen geen recepten vinden.

Moet ik een arts raadplegen voordat ik met Breinlijnen begin.
Als u verder gezond bent in principe niet. Twijfelt u? Neem dan altijd het zekere voor het onzekere en vraag uw (huis)arts advies.

Waarom hanteert Breinlijnen een minimumleeftijd van 21 jaar?
Het succesgevoel dat je met Breinlijnen bereikt kan 'verslavend' werken. Op dit moment hanteren we daarom een minimumleeftijd van 21 jaar om de kans op het ontwikkelen van anorexia zo klein mogelijk te maken. Vooral jonge vrouwen zijn hiervoor een risicogroep.

Wat maakt Breinlijnen anders dan andere diëten?
Bij vrijwel alle diëten is er onvoldoende aandacht voor het mentale aspect van afvallen. Terwijl je minder wilt eten ben je juist de hele dag in je hoofd bezig met eten (dingen je niet mag, die je juist wel moet, recepten enz.). Dat vergt nogal wat wilskracht. Bij Breinlijnen gaan we hersenprincipes en -trucs inzetten om MINDER te eten. Je brein is namelijk redelijk eenvoudig te 'foppen'. Niet onbelangrijk is ook je dagelijkse portie persoonlijke motivatie. Want ook als je breinlijnt zullen er moeilijke momenten komen. De kunst is om juist dan je hersenen anders te laten denken!

Ik ben diëtist / gewichtsconsulent, kan ik Breinlijnen ook gebruiken in mijn praktijk?
Breinlijnen is prima te combineren met andere diëten of therapieën. Medio 2018 starten we een 3 daagse training tot 'Begelijner' waarin we echt de diepte in gaan met betrekking tot de recentste wetenschappelijke inzichten uit de neuro- en gedragswetenschappen. Maar nog belangrijker, wat dat in de praktijk voor jou en je cliënt kan beteken. Wil je hiervan op de hoogte worden gehouden, stuur dan even een berichtje naar info@breinlijnen.nl met als onderwerp 'Info Breinlijnen voor (zorg)professionals'.

WAAR VIND IK DE KLEINE LETTERTJES?
Welke kleine lettertjes wil je lezen?  Klik hieronder op de links:


HEB JE EEN VRAAG DIE HIER NIET BIJ STAAT? STEL HEM VIA HET CONTACTFORMULIER.
info@breinlijnen.nl
Copyright 2018, Dalanca BV
Breinlijnen is een handelsnaam van Dalanca BV
0592 - 407 404
Terug naar de inhoud